Landhuis Reuversweerd werd rond 1830 gebouwd in een neo-classicistische bouwstijl met statige en symmetrisch gedecoreerde gevels. In 1921 werd het landhuis uitgebreid waardoor een L-vormige plattegrond ontstond. In WOII confisqueerde de Duitse bezetter het huis en installeerde er een radiopeilstation. De eigenaar werd een maand voor de bevrijding in april 1945 gefusilleerd. Vanaf die tijd heeft het huis leeg gestaan en verkeert het, mede door oorlogsschade, in een technisch slechte staat. Desondanks vertoont het pand nog een deel van de oorspronkelijke interieurafwerking met rijk gedecoreerde stucplafonds, schouwen, lambriseringen en muurlijsten. Sinds kort heeft Reuversweerd een nieuwe eigenaar die het pand wil opknappen en het een nieuwe bestemming wil geven. Als onderdeel van de restauratieplannen heeft OOMAdvies een energiescan uitgevoerd om inzicht te krijgen hoe de energieprestatie van het rijksmonument met respect voor de monumentale onderdelen kan worden verbeterd.