Op 15 oktober 2007 maakte minister Plasterk van OCW het voornemen bekend om honderd topmonumenten uit de wederopbouwperiode de status van beschermd rijksmonument te verlenen. De objecten uit de periode 1940 en 1958 zijn, aldus de begeleidende toelichting, evidente mijlpalen in de ontwikkeling van de architectuur, stedenbouw en bouwtechniek of andere sociaal- en cultuurhistorische ontwikkelingen. Het Industriegebouw Goudsesingel te Rotterdam, gebouwd in 1949 naar een ontwerp van de architecten W. van Tijen en H. A. Maaskant, maakt onderdeel uit van deze lijst met 100 topmonumenten. Met het oog op een toekomstige ontwikkeling heeft OOM in opdracht van het architectenbureau Van Rassel een analyse gemaakt van de ontwikkelingsmogelijkheden van het gebouw als toekomstig onderdeel van de universiteitsas in Rotterdam.