Het markante museumgebouw Kam in Nijmegen werd tussen 1919 en 1922 door de Nijmeegse architect Oscar de Leeuw ontworpen om de grote verzameling Romeinse voorwerpen van Gerard Marius Kam (1836-1922) te huisvesten. Tegenwoordig is in het museum het provinciaal depot en archeologisch informatie- en studiecentrum ondergebracht.

De ambitie is om het gebouw weer in te richten als museum en het publiek toegankelijk te maken. Ook wordt de bijbehorende conciĆ«rgewoning herbestemd tot kantoor en facilitaire ruimtes.  Een belangrijk aspect bij de herinrichting tot museum is het gebouw significant in energieprestatie te verbeteren om het binnenklimaat beter constant te kunnen houden. Derhalve is aan OOMAdvies gevraagd een visie te geven hoe het rijksmonument op een verantwoorde manier is te verduurzamen.